default-header
HomeReceptenMie met kalkoen en champignons

Mie met kalkoen en champignons

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 15 – 30 minuten

Mie met kalkoen en champignons

Ingrediënten

150-200 gram volkoren noedels
1 prei
1 paprika
100 gram taugé
250 gram (kastanje)champignons
200 gram kalkoenfilet
1 el olie
1 tl gemberpoeder (djahé)
2 el ketjap manis

Bereidingswijze

  1. Kook de noedels in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de prei schoon en snijd hem in ringen.
  3. Maak de paprika schoon en snijd hem in repen.
  4. Was de taugé en laat de groente uitlekken.
  5. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  6. Snijd de kalkoen in blokjes en bestrooi ze met wat peper.
  7. Verwarm de olie in een wok of braadpan en bak hierin de kalkoen in 5 minuten gaar en bruin.
  8. Roerbak de prei en de paprika enkele minuten mee.
  9. Voeg de champignons toe en roerbak ze even mee.
  10. Schep de uitgelekte noedels en de taugé er door en warm het gerecht goed door.

Breng het gerecht verder op smaak met het gemberpoeder en de ketjap.

Bron