default-header
HomeReceptenPannetje met kalkoen en groenten

Pannetje met kalkoen en groenten

Bereidingstijd: 30 minuten

Pannetje met kalkoen en groenten

Ingrediƫnten

Aantal personen: 4

400 gram champignons
400 gram kalkoenfilet, rauw
1 hele gele paprika
500 gram wortel
800 gram aardappelen (gekookt)
Zout en peper naar smaak
2 koffielepels olijfolie
200 ml groentebouillon
2 el bloem
3 el room, 12% v.g.
1 el verse kruiden (gemengde, gehakte kruiden, vers of diepvries)
Nootmuskaat, naar smaak
1 el peterselie, (gehakte, vers of diepvries)

Bereidingswijze

  1. Borstel de champignons schoon en halveer deze. Snijd de kalkoenfilet in blokjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij in blokjes. Schil de wortelen en aardappelen. Snijd de wortelen in plakjes. Kook de aardappelen in ca. 20 minuten in lichtgezouten water.
  2. Verhit de olie in een pan en bak de kalkoenfiletblokjes in ca. 2-3 minuten rondom goudbruin. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de wortelen, paprika en champignons toe en bak kort mee. Schenk de bouillon erbij, breng aan de kook en laat ca. 10-15 minuten koken.
  3. Meng de bloem met room en kruiden en doe in de pan. Laat nog eens 3 minuten koken. Breng het pannetje op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Bestrooi met peterselie en serveer met de aardappelen.

Bron