default-header
HomeReceptenPanzanella met kalkoenreepjes

Panzanella met kalkoenreepjes

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 45 minuten

Panzanella met kalkoenreepjes

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 1 zoete aardappel
  • 250 g spruitjes
  • 1 bosje koriander
  • 1 el citroensap
  • 1 sinaasappel (sap)
  • 60 g rucola
  • 150 g Sjroete Farm kalkoen filet
  • 3 dadels (zonder pit)
  • 50 g walnoten (grof gehakt)
  • 50 g parmezaanse kaas
  • 2 sneetjes brood
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snipper de ui. Schil en snij de zoete aardappel in blokjes. Halveer de grootste spruitjes.Verdeel alle groenten in een ovenschaal. Hussel ze met een scheutje olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de oven. Schep de groenten halverwege om.
  2. Snij het brood in even grote blokjes. Verdeel ze over een tweede bakplaat met bakpapier, bedruppel met olijfolie en zet 10 minuten mee in de oven tot het broodgoudbruin en knapperig is. Doe de dadels, het citroensap, het sinaasappelsap, de koriander en een scheut olijfolie in een blender en mix glad. Kruid met peper en zout.
  3. Snij het kalkoenvlees in repen en kruid met peper en zout. Bak ze in olijfolie goudbruin en gaar. Meng de geroosterde groenten met de walnoten, het brood, de rucola en de vinaigrette. Schep de salade op de borden, verdeel er het vlees over en rasp er Parmezaanse kaas over.

Bron:https://www.dekeukenvanlidl.be/recipes/panzanella-met-kalkoenreepjes