default-header
HomeReceptenPita met kalkoenshoarma, knoflooksaus en salade

Pita met kalkoenshoarma, knoflooksaus en salade

Aantal personen: 4 personen

Bereidingstijd: 20 minuten

Pita met kalkoenshoarma, knoflooksaus en salade

Ingrediënten

  • ½ ijsbergsla
  • 2 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 potje magere yoghurt
  • 1 kl komijn
  • 4 pitabroodjes
  • 300 g Sjroete Farm kalkoenshoarma
  • 1 el olijfolie
  • 3 el mayonaise
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Snij de ijsbergsla in fijne reepjes. Snij de tomaten in plakjes. Pers de knoflook. Doe de yoghurt, mayonaise, knoflook en komijn in een kom en meng goed door elkaar. Kruid met peper en zout.
  2. Verhit een antiaanbakpan zonder boter of olie en warm de pitabroodjes op. Je kan dit ook in een broodrooster doen. Hou warm onder aluminiumfolie.
  3. Verhit de olijfolie in de antiaanbakpan en roerbak de kalkoenshoarma 6-8 minuten.
  4. Snij de pitabroodjes open en vul ze met een beetje ijsbergsla, kalkoenshoarma en werk af met de knoflooksaus. Serveer samen met de rest van de ijsbergsla, tomaten en knoflooksaus.

Bron: https://15gram.be/recepten/pita-met-kalkoengyros-looksaus-en-salade