HomeReceptenRainbow quinoa salade met gegrilde kalkoen en amandelen
Rainbow quinoa salade met gegrilde kalkoen en amandelen
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten
150 g quinoa
200 g Sjroete Farm kalkoen filets
2 tl zonnebloemolie
4 wortelen
200 g verse rode kolen
100 g koelverse edamame sojabonen
2 el plantaardige olie
2 tl vloeibare honing
2 tl sojasaus
2 tl sesamolie
20 g ongebrande amandelen
2 plukjes milde kiemgroente
2 el sesamzaad
Bereidingswijze
Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen tot lauwwarm.
Leg ondertussen de Sjroete Farm kalkoen tussen vershoudfolie en sla plat met de deegroller of een zwaar mes.
Verhit de grillpan. Smeer de Sjroete Farm kalkoen in met de olie en gril gaar en met mooie strepen in ongeveer 8 min. Keer regelmatig. Check of het vlees gaar is en snijd in plakken.
Meng de quinoa met de wortel, rodekool en de sojabonen.
Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en verdeel deze over de salade.
Leg de kalkoenfilet op de salade en bestrooi met de amandelen, groentekiemen en sesamzaadjes.