default-header
HomeReceptenRainbow quinoa salade met gegrilde kalkoen en amandelen

Rainbow quinoa salade met gegrilde kalkoen en amandelen

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 20 minuten

Rainbow quinoa salade met gegrilde kalkoen en amandelen

Ingrediënten

  • 150 g quinoa
  • 200 g Sjroete Farm kalkoen filets
  • 2 tl zonnebloemolie
  • 4 wortelen
  • 200 g verse rode kolen
  • 100 g koelverse edamame sojabonen
  • 2 el plantaardige olie
  • 2 tl vloeibare honing
  • 2 tl sojasaus
  • 2 tl sesamolie
  • 20 g ongebrande amandelen
  • 2 plukjes milde kiemgroente
  • 2 el sesamzaad

Bereidingswijze

  1. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen tot lauwwarm.
  2. Leg ondertussen de Sjroete Farm kalkoen tussen vershoudfolie en sla plat met de deegroller of een zwaar mes.
  3. Verhit de grillpan. Smeer de Sjroete Farm kalkoen in met de olie en gril gaar en met mooie strepen in ongeveer 8 min. Keer regelmatig. Check of het vlees gaar is en snijd in plakken.
  4. Meng de quinoa met de wortel, rodekool en de sojabonen.
  5. Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en verdeel deze over de salade.
  6. Leg de kalkoenfilet op de salade en bestrooi met de amandelen, groentekiemen en sesamzaadjes.

Bron: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1189221/rainbow-quinoasalade-met-gegrilde-kalkoen-en-amandelen-van-dafne-schippers