HomeReceptenRomige kerriesoep met kalkoen en appel
Romige kerriesoep met kalkoen en appel
Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Ingrediënten
200 gr Sjroete Farm kalkoenfilet
1 appel
2 lente-uien
1 l groentebouillon
30 gr ongezouten roomboter
40 gr bloem
10 gr kerriepoeder
50 ml kookroom
125 gr taugé
Bereidingswijze
Breng water aan de kook in een steelpan. Snijd de kalkoenfilet door midden en kook de kalkoen tot deze gaar is. Pluk de gegaarde kalkoen met twee vorken uit elkaar. Snijd de appel in reepjes en de lente-ui in dunne ringen.
Breng de bouillon aan de kook. Verhit de boter in een soeppan, wacht tot de boter is gesmolten en er kleine belletjes ontstaan. Roer de bloem en kerriepoeder goed door de boter. Voeg al roerend een grote lepel bouillon toe. Zodra de bouillon met de bloem en kerriepoeder gemengd is, kan er nieuwe lepel bouillon worden toegevoegd. Herhaal dit totdat alle bouillon is toegevoegd en er een gladde soep is ontstaan.
Roer de kookroom, taugé en geplukte kalkoen door de soep. Breng de soep kort aan de kook en verdeel de soep over 4 kommen. Serveer de kerriesoep met reepjes appel en de lente-ui ringetjes.