Home
Webshop
Alle producten
Vers kalkoenvlees
Feestdagen
Barbecue
Kant en klaar
Vleeswaren
Onze service
Het ambacht
De kalkoen
Het ras
De wei
Dierenwelzijn
Weidekalkoen
Assortiment
Verkrijgbaarheid
Transparante keten
Boer Bos
Grootmoeders recept
Sjroete nieuws
Contact
0 items
Home
Webshop
Alle producten
Vers kalkoenvlees
Feestdagen
Barbecue
Kant en klaar
Vleeswaren
Onze service
Het ambacht
De kalkoen
Het ras
De wei
Dierenwelzijn
Weidekalkoen
Assortiment
Verkrijgbaarheid
Transparante keten
Boer Bos
Grootmoeders recept
Sjroete nieuws
Contact
0 items
Home
Recepten
Rucola met groene asperges en kalkoenfilet
Rucola met groene asperges en kalkoenfilet
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediƫnten
400 gram groene asperges
100 gram rucola
400 gram kalkoenfilet
200 gram kerstomaten
4 eieren
pijnboompitten
1 el basilicumpesto
1 tl boter
2 el olijfolie
2 el wittewijnazijn
zout en peper
Bereidingswijze
Snijd de uiteinden van de asperges er af.
Halveer de asperges en voeg ze samen met 1 theelepel boter aan kokend water toe. Kook in 7 minuten gaar.
Giet de asperges af en bewaar het kookvocht.
Kook de eieren, pel ze en snijd ze in vieren.
Rooster de pijnboompitten in een pan.
Snijd de kalkoenfilets in repen en bak ze.
Maak een dressing van de basilicumpesto, witte wijnazijn, 5 eetlepels aspergevocht, olijfolie, peper en zout.
Voeg de dressing, gehalveerde kerstomaten, asperges en kalkoen bij de rucola.
Garneer de salade met de in vieren gesneden eieren en pijnboompitten.
Bron
Terug naar overzicht