default-header
HomeReceptenRucola met groene asperges en kalkoenfilet

Rucola met groene asperges en kalkoenfilet

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Rucola met groene asperges en kalkoenfilet

Ingrediƫnten

  • 400 gram groene asperges
  • 100 gram rucola
  • 400 gram kalkoenfilet
  • 200 gram kerstomaten
  • 4 eieren
  • pijnboompitten
  • 1 el basilicumpesto
  • 1 tl boter
  • 2 el olijfolie
  • 2 el wittewijnazijn
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Snijd de uiteinden van de asperges er af.
  2. Halveer de asperges en voeg ze samen met 1 theelepel boter aan kokend water toe. Kook in 7 minuten gaar.
  3. Giet de asperges af en bewaar het kookvocht.
  4. Kook de eieren, pel ze en snijd ze in vieren.
  5. Rooster de pijnboompitten in een pan.
  6. Snijd de kalkoenfilets in repen en bak ze.
  7. Maak een dressing van de basilicumpesto, witte wijnazijn, 5 eetlepels aspergevocht, olijfolie, peper en zout.
  8. Voeg de dressing, gehalveerde kerstomaten, asperges en kalkoen bij de rucola.
  9. Garneer de salade met de in vieren gesneden eieren en pijnboompitten.

Bron