default-header
HomeReceptenShoarma nasi

Shoarma nasi

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Shoarma nasi

Ingrediënten

  • 300 gr zilvervliesrijst
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 cm gember
  • 2 rode paprika’s
  • 1 groene paprika
  • zonnebloemolie
  • 1 el tomatenpuree
  • 400 gr Sjroete Farm kalkoen shoarma
  • 1 el sojasaus
  • 1 el ketjap manis
  • handje bladselderij

Bereidingswijze

  1. Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Roer daarna door en laat iets afkoelen. Beter nog: kook de rijst alvast de dag ervoor.
  2. Hak de ui, knoflook en gember helemaal fijn. Of gooi alles in een hakmolentje en laat die het werk doen. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd ze vervolgens in kleine blokjes.
  3. Snij de paprika’s in stukjes
  4. Verhit een hapjespan of wok en fruit het ui-knoflook-gembermengsel een aantal minuten in 2 el zonnebloemolie tot het lekker begint te geuren. Roer de tomatenpuree erdoor en bak nog 1 minuut mee.
  5. Voeg het shoarma vlees toe en roerbak een minuut of 5. Voeg de laatste minuut de blokjes paprika toe en roerbak mee. Dan komt de zilvervliesrijst erbij en ook die roerbak je een paar minuten mee.
  6. Breng het geheel op smaak met sojasaus en ketjap manis. Verwarm het geheel nog even goed door op laag vuur terwijl je af en toe roert. Hak de bladselderij grof en roer die op het laatst erdoor.

Bron: https://www.francescakookt.nl/shoarma-nasi/