Schil de wortelen en snij in plakjes. Snij de champignons in plakjes. Snij de rode ui fijn. Pers de knoflook. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Snij de Sjroete Farm kalkoenfilet in blokjes. Los de kippenbouillon op in per persoon 150 milliliter heet water.
Verhit de helft van de olijfolie in een anti aanbakpan en bak de kalkoenblokjes rondom goudbruin en schep uit de pan.
Verhit de rest van de olijfolie in de pan en stoof de ui samen met de knoflook. Voeg na 2 minuten de wortelen en champignons toe.
Schep de kalkoenblokjes bij de groenten en schenk er de bouillon bij. Voeg de tomatenpuree, de cayennepeper (gebruik minder als je niet van pikant houdt) en de tijm toe. Kruid bij met zout.
Laat afgedekt 20 minuten sudderen op een laag vuur.
Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pan en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
Verdeel het stoofpotje en de rijst over de borden en serveer.