default-header
HomeReceptenWok schotel met voorjaarsgroenten, kalkoen en basmati

Wok schotel met voorjaarsgroenten, kalkoen en basmati

Aantal personen: 4 personen

Bereidingstijd: 45 minuten

Wok schotel met voorjaarsgroenten, kalkoen en basmati

Ingrediënten

  • 400 g basmatirijst
  • 1 rode paprika
  • blikje mais korrels
  • 150 g sluimer erwten
  • 0.5 courgette
  • 100 g champignons
  • 500 g Sjroete Farm kalkoenfilet
  • 4 el bakboter
  • 1 stuk gember
  • 2 el honing
  • 1 glaasje witte wijn
  • 1 teentje geperste knoflook
  • 1 el sesamolie
  • 1 tl currypasta
  • 1 pepertje
  • 1 bosje koriander (gesnipperd)

Bereidingswijze

  1. Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Maak alle groenten schoon en snij ze in blokjes.
  3. Snij de kalkoenfilet in blokjes en bak ze in de wok in 2 el boter. Kruid met peper en zout. Haal de kalkoen eruit en hou warm onder een bord.
  4. Doe opnieuw 2 el in de wok en bak de fijngesneden groentjes gaar.
  5. Voeg de gember, geperste look, witte wijn, honing, sesamolie en currypasta toe.
  6. Snij het pepertje in tweeën, verwijder de pitjes, hak het erg fijn en voeg toe aan de wok schotel.
  7. Laat alles nog 8 minuten bakken in de hete wok.
  8. Voeg ten slotte de kalkoenblokjes opnieuw toe en werk het geheel af met de gesnipperde koriander. Serveer de basmatirijst er apart bij.

Bron: https://www.solo.be/nl/recepten/wokschotel-met-voorjaarsgroentjes-kalkoen-en-basmati/