default-header
HomeReceptenWokschotel met kalkoen

Wokschotel met kalkoen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 25 minuten

Wokschotel met kalkoen

Ingrediënten

  • 500 g Sjroete Farm kalkoenfilet 
  • 200 g sojascheuten 
  • 150 g peultje 
  • 2 wortelen 
  • 3 uien
  • 1 bosje lente-ui 
  • 150 ml sojasaus 
  • 50 ml balsamicoazijn 
  • 3 el ketchup 
  • 1 el honing
  • arachideolie
  • 1 kl gemberpoeder
  • peper

Zoetzure saus:

  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1/2 rode chilipeper
  • 2 el suiker
  • 100 ml rodewijnazijn
  • 300 ml groentebouillon
  • 1 blikje ananassen (op sap, 225 g)
  • arachideolie
  • maïszetmeel
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

  1. Snij de kalkoenfilet in repen. Meng de sojasaus met de balsamicoazijn, de honing, het gemberpoeder, wat peper en 1 eetlepel olie. Schep er het vlees door en laat 15 minuten marineren.
  2. Spoel de sojascheuten en de peultjes. Schil de wortelen en trek ze met de dunschiller in slierten. Pel de uien en snij ze in halve ringen. Snij de lente-ui in ringetjes.
  3. Verhit wat olie in de wok en fruit de ui. Doe er ¾ van de lente-ui bij. Voeg de peultjes en sojascheuten toe en roerbak 3 minuten. Schep er de wortels door en roerbak nog 1 minuut. Neem de groenten uit de wok en hou ze even apart.
  4. Dep de kalkoenreepjes droog en wok ze in wat extra olie. Voeg de groenten, saus en ketchup toe en laat nog 3 minuten verwarmen. Werk af met de rest van de lente-ui.

Zoetzure saus:

  1. Laat de ananasblokjes uitlekken. Bewaar het sap.
  2.  Pel en snipper de ui. Snij de paprika’s in blokjes. Hak het pepertje fijn. Stoof de ui glazig in een (wok)pan met arachideolie. Voeg de paprikablokjes en de chilipeper toe. Roerbak 3 à 5 minuten mee. Bestrooi met de suiker en laat lichtjes karamelliseren.
  3. Blus met de wijnazijn en laat de vloeistof inkoken tot 1/3 van het volume. Voeg dan de bouillon en het ananassap toe. Laat opnieuw inkoken tot de saus stroperig wordt, bind eventueel bij met wat maïszetmeel. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Roer de blokjes ananas door de saus en laat nog even doorwarmen.

Serveer met rijst.

Bron: https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/15649/wokschotel-met-kalkoen